Kursus | Samtaleteknikker med psykisk sårbare børn og unge

Pris: 1295,- kr. alt inkl.
Dato: Onsdag d. 31.8.2022 kl. 09.00-12.00 // Tirsdag d. 17.1.2023 kl 13.00-16.00

I det daglige arbejde med børn og unge, der har psykiske vanskeligheder, er samtalen et uundværligt redskab til at opbygge en tæt og tillidsfuld relation, der samtidig kan åbne op for uanede muligheder og alternative fortællinger for barnet/den unge.

Mange professionelle føler sig  ikke klædt ordentligt på til at tale med børn og unge om de svære samtaleemner. De kan opleve sig handlingslammede hvis samtalen bliver fastlåst eller berøringsangste, hvis samtalen går for tæt på barnet. Dette kan give følelser af afmagt, hos såvel den professionelle som hos barnet, og være hæmmende for både samtalen og dannelsen af en relation. Ved at anvende en narrativ tilgang til samtalen, kan samtalen ses som en undersøgelse af et handlingsforløb og årsagssammenhæng. Man kan sammen med barnet/den unge undersøge, hvordan dennes fortælling er skabende for en virkelighedsforståelse, og derfra udforske om der er sprækker i fortællingerne, der kan åbne op for andre måder at se sit liv, sig selv eller andre på.

Indhold og udbytte
Dette kursus vil styrke dine kompetencer i samtaler med psykisk sårbare børn og unge. Du vil få konkrete samtaleredskaber til at strukturere dine samtaler og få indsigt i hvordan du kan anvende samtalen i relationsarbejdet og som et værktøj til at åbne op for uanede muligheder for børn og unge. Der vil yderligere være refleksionsøvelser, der sigter på at de præsenterede værktøjer og metoder kan implementeres i din daglige praksis.

Målgruppe
Alle der arbejder med psykisk sårbare børn og unge – f.eks. lærere og pædagoger i special- og almentilbud, UU-vejledere, sagsbehandlere, socialrådgivere, kontaktpersoner eller miljøpersonale på børnepsykiatriske afdelinger.

Forplejning
Der vil blive serveret kaffe og te, samt en let forplejning.

Tid, pris og tilmelding

Pris: 1295,- kr. alt inkl.

Kurset afholdes på følgende datoer 
Onsdag d. 31.8.2022 kl. 09.00-12.00
Tirsdag d. 17.1.2023 kl 13.00-16.00

Vælg den ønskede dato i tilmeldingsformularen nedenfor.

  Tilmeld mig Basens nyhedsmail

  Praktisk information

  Sted
  Basen Kompetencecenter
  Middelfartgade 9
  2100 København Ø

  Parkering/ankomst
  Der er betalt parkering på Middelfartgade samt i de omkringliggende gader. Kompetencecenteret ligger ca. 10 minutters gang fra Nordhavn St. hvor der ligeledes går busser (bus 14 og 23) som stopper 300 meter fra Kompetencecenteret, ved Strandboulevarden/Århusgade.

  Kontakt
  Har du praktiske spørgsmål omkring kurset, ankomst, fakturering eller lignende, så kontakt kommunikationsmedarbejder Marie-Louise Christophersen på 2062 0462 / msc@basen.dk.

  Underviser på kurset

  Nadia Kræmer Lützhøft

  Afdelingsleder på Basen. Specialiseret i pædagogisk psykologiske metoder og tiltag, som har god effekt for børn og unge med psykiatriske diagnoser og andre psykiske sårbarheder, bl.a. fra mange års erfaring i psykiatrien og indenfor det specialpædagogiske felt. Uddannet lærer med en kandidat i pædagogisk psykologi

  Modtag nyheder fra Basen Kompetencecenter

  Vores nyhedsbrev holder dig opdateret omkring hvad der rør sig på Basen, og du kan bl.a. læse om vores kommende kurser og uddannelser.

  Interesserer du dig således for det sociale, psykologiske og pædagogiske felt, så er Basens nyhedsbrev et godt sted at holde sig orienteret.