Webinar | Skolevægring og isolation blandt børn og unge

Basen Fyn inviterer til webinar torsdag d. 26. november kl. 15.00-16.00 for lærere og pædagoger i special- og almentilbud, konsulenter, sagsbehandlere, vejledere, kontaktpersoner og andre som arbejder med børn og unge med særlige behov. Andre faggrupper med interesse i emnet er også velkomne.

På webinaret vil du bl.a. blive introduceret til de metoder, som Basen anvender i arbejdet med børn og unge med skolevægrings- og isolationsproblematikker.

Skolevægring og isolationsproblematikker kan ofte knyttes til børn og unge med autismespektrumforstyrrelser (ASF), angst, OCD, depression og andre psykiske vanskeligheder. Men hvad er skolevægring egentlig? Hvornår adskiller det sig fra pjækkeri, og hvorfor ser vi en stigende tendens af børn og unge, der ikke tør gå i skole?

På webinaret vil du få nogle konkrete redskaber og metoder til, hvordan du kan arbejde med børn og unge med skolevægring og isolation. Vi vil inddrage forskellige interventionsmetoder så som selvforståelsesforløb, stressmodellen og mestringsstrategier, eksponeringstrappen, forældrescreening og stress- sårbarhedsmodellen.

Målgruppe
Lærere og pædagoger i special- og almentilbud, sagsbehandlere, socialrådgivere, vejledere, kontaktpersoner og andre der arbejder med børn og unge med særlige udfordringer.

Deltagelse
Webinaret er gratis og afholdes via Zoom, som er en sikker forbindelse. Deltagerne vil på baggrund af forudgående tilmelding få tilsendt et link dagen forinden, som giver adgang til at deltage. Formen vil være ca. 45 minutters oplæg efterfulgt af ca. 15 minutter til sparring og spørgsmål.

Tid, pris og tilmelding

Pris: Gratis.

Dato 
Torsdag d. 26. november 2020 kl. 15.00-16.00

Tilmeld webinar:

  Tilmeld mig Basens nyhedsmail

  Praktisk information

  Dato 
  Torsdag d. 26. november kl. 15.00-16.00.

  Deltagelse
  Webinaret afholdes via portalen Zoom, og du vil senest på dagen få tilsendt et link til deltagelse i webinaret, på baggrund af forudgående tilmelding.

  Kontakt
  Har du praktiske spørgsmål omkring webinaret, tilmelding eller lignende, så kontakt kommunikationsmedarbejder Marie-Louise Christophersen på 2062 0462 / msc@basen.dk

  Undervisere på webinaret

  Stine Bleeg Stenderup

  Autoriseret psykolog på Basen Fyn. Specialiseret i bl.a. neuroaffektive tilgange til behandlingsarbejdet med børn og unge.