Webinar | PDA og undervisning – hvordan er det foreneligt?

Tirsdag d. 2. juni kl. 16.00 – 17.00

Som forældre til et barn med en diagnose eller psykiske vanskeligheder er det ofte givende at få inspiration, idéer og rådgivning af professionelle, og det kan også være en støtte at få mulighed for at høre hvad andre forældre er optagede af i forhold til et bestemt emne.

Indhold og udbytte

Elever med en PDA-profil har særligt svært ved at honorere krav, anvisninger og undervisning på en traditionel vis. Derfor er en mere krav-fri og relationsbunden tilgang altafgørende i behandlingsarbejdet med elever med denne profil.

Det er ofte små krav, der almindeligvis ikke ville opleves som et krav, og som kan være den almene tilgang i traditionel autismepædagogik og angstbehandling  – f.eks. skema, struktur, eksponeringsplaner mv. – som hos elever med en PDA-profil kan opleves som store krav og derfor kan fremprovokere en følelse af angst.

Ofte ser vi en meget lang latenstid hos disse elever, forstået på den måde, at der først skal bygges et solidt, tillidsskabende og bærende relationelt fundament, så barnet/den unge tør stole på, at man som underviser/behandler kan være i angsten for kravet sammen.

Webinaret introduceres af et oplæg omkring elever med en PDA-profil og deres udfordringer i skolesammenhænge, efterfulgt af konkrete råd og vejledninger til hvordan disse udfordringer bedst imødekommes og håndteres. Afslutningsvis vil der være mulighed for at stille spørgsmål, dele erfaringer og få sparring af oplægsholder, Nadia Kræmer Lützhøft.

Målgruppe
Forældre og pårørende til børn/unge med diagnoser eller andre psykiske vanskeligheder.

Deltagelse
Kurserne afholdes via portalen Zoom, og du vil på kursusdagen få tilsendt et link til deltagelse i kurset, på baggrund af forudgående tilmelding og betaling via MobilePay til 18461.

Tid, pris og tilmelding

Pris: 295,- kr. alt inkl. via MobilePay til 18461

Dato 
Tirsdag d. 2. juni 2020 kl. 16.00 – 17.00

Tilmeld webinaret

Tilmeld mig Basens nyhedsmail

Praktisk information

Deltagelse
Kurset afholdes via portalen Zoom, og du vil på kursusdagen få tilsendt et link til deltagelse i kurset, på baggrund af forudgående tilmelding og betaling.

Kontakt
Har du praktiske spørgsmål omkring kurset, tilmelding, betaling eller lignende, så kontakt Anne Louise Holck på 7174 4080 /alh@basen.dk

Underviser på webinaret

Nadia Kræmer Lützhøft

Afdelingsleder på Basen. Specialiseret i pædagogisk psykologiske metoder og tiltag, som har god effekt for børn og unge med psykiatriske diagnoser og andre psykiske sårbarheder, bl.a. fra mange års erfaring i psykiatrien og indenfor det specialpædagogiske felt. Uddannet lærer med en kandidat i pædagogisk psykologi.

Modtag nyheder fra Basen Kompetencecenter

Vores nyhedsbrev holder dig opdateret omkring hvad der rør sig på Basen, og du kan bl.a. læse om vores kommende kurser og uddannelser.

Interesserer du dig således for det sociale, psykologiske og pædagogiske felt, så er Basens nyhedsbrev et godt sted at holde sig orienteret.