Temaaften d. 09.03.23 | Autisme og den sociale hjerne
Autisme og den sociale hjerne
Et godt socialt liv er afgørende for vores udvikling, trivsel og livskvalitet. Sociale vanskeligheder med at forstå sig selv og andre mennesker kan lede til misforståelser, konflikter, social isolation, ensomhed, depression og angst. Det er desværre problemer som mange mennesker med autisme oplever.
En myte om autisme er, at mennesker med autisme ikke er sociale eller ikke kan lide at være sammen med andre mennesker. Det er langt fra rigtigt. Mennesker med autisme har også brug for gode og trygge relationer. For mange mennesker med autisme kan det sociale dog være svært og koste rigtig meget energi.
Socialkognition er de processer i hjernen, der ligger til grund for vores evner til at forstå os selv og andre mennesker. På temaaftenen introduceres relevante teorier om de socialkognitive funktioner, der er udvikles og fungerer anderledes ved autisme for at give større indsigt i, hvorfor det at forstå og være sammen med andre mennesker kan være svært for børn og voksne med autisme.
I Molis arbejder de dagligt med at øge klientens og pårørendes forståelse af, hvordan en anderledes social hjerne kan komme til udtryk og påvirke hverdagen. Denne erfaring og viden om de kognitive mekanismer, der ligger bag disse vanskeligheder, giver mulighed for at arbejde med konkrete strategier og redskaber til at hjælpe med, når det sociale er svært. Et udvalg af disse strategier og redskaber vil blive introduceret på temaaftenen.
Målgruppe
Fagpersoner, der arbejder med børn og unge
Om foredragsholderen
Lea Rosenquist er psykolog ved Molis, med speciale i neuropsykologi, og har mange års erfaring med at arbejde med børn, unge og voksne med autisme samt pårørende. Molis, er en privat, psykologisk praksis med speciale i autisme og ADHD. Molis arbejder inden for det psykologiske og det pædagogiske område med rådgivning, terapi, behandling og støtte med speciale i autisme, ADHD og særligt sensitive mennesker og medfølgende lidelser som depression, angst, stress, spiseforstyrrelser, søvnproblemer og selvskade.
Temaaftenen varer 3 timer inkl. pauser og aftensmad.
Dato, tid og sted
Carl Nielsens Alle 15C, 2100 København Ø
Torsdag d. 9. marts 2023 kl. 16.30-19.30
Oplægsholder
Lea Rosenquist er psykolog ved Molis, med speciale i neuropsykologi, og har mange års erfaring med at arbejde med børn, unge og voksne med autisme samt pårørende.
Pris
150,- alt inkl.
Kontakt
Nadia Kræmer Lützhøft, faglig chef
nlu@basen.dk
+45 7174 0979