Kursusforløb | Arbejdet med skriftsproglig udvikling
Dette kursusforløb består af tre kursusdage.
På kurset skal vi arbejde med skriftsproglig udvikling og dykke ned i, hvordan man kan arbejde med de forskellige delelementer. Kursusforløbet er opbygget som et sammenhængende forløb, hvor der fra gang til gang bygges ovenpå og evalueres på de ting, vi har været ude og øve os på.
Kursusforløbet er opdelt på følgende måde:
Første kursusdag: Ordforråd
Da vi ved, at ordforrådet er den enkeltfaktor, som spiller den største rolle for forskellene mellem elever med god og dårlig sprogforståelse i læsning, vil første modul omhandle dette. Der vil på kurset blive præsenteret forskellige greb til undervisning i ordforråd. Vi vil arbejde med forforståelse, betydningskategorier, abstrakte forbindelser, mentale modeller samt morfemer.
Anden kursusdag: Skriftlighed
Denne kursusdag vil omhandle skriftlig fremstilling. Mange elever vægrer sig ved at skulle skrive; de har måske en dårlig forestillingsevne, har svært ved at sætte tekster sammen, har dårlige erfaringer fra tidligere, mangler kreativitet, genreforståelse eller lignende.
Her vil Teaching Learning Cycle, en undervisningsmodel som stilladserer elevernes skrivning samt funktionel grammatik, blive præsenteret. Hensigten er, at det bliver tydeligt for eleverne, hvad de skal kigge efter i modelteksten, og hvordan de skal bruge sproget, når de selv skal skrive. LST, læse- og skriveteknologi, vil kort blive præsenteret som et brugbart værktøj.
Tredje kursusdag: Læsning
Denne kursusdag omhandler læsning. Vi gennemgår komponenterne i læsning, udforsker bl.a. hvad en passiv læser er, hvordan man kan differentiere læsning, samt hvordan vi kan hjælpe eleverne med at systematisere deres arbejde med læseforståelsesstrategier.
Kurset vil være praksisorienteret og direkte brugbart i undervisningen.
Målgruppe
Kurset henvender sig til dig, der underviser og gerne vil udvikles fagligt.
Forplejning
Der vil blive serveret kaffe og te, samt en let forplejning.
Kurset består af 3 kursusgange a’ 2 timer. På kursusdagene vil der være kaffe, te, snacks og en let forplejning. Eventuelle materialer udleveres på kurset.
Dato, tid og sted
København
1. Kursusdag: onsdag d. 31. januar 2024 kl. 13.30-15.30
2. Kursusdag: onsdag d. 21. februar 2024 kl. 13.30-15.30
3. Kursusdag: onsdag d. 13. marts 2024 kl. 13.30-15.30
Underviser
Helle Cerelius, læsevejleder
Pris
2995,- alt inkl.
Kontakt
Helle Cerelius, læsevejleder
hce@basen.dk
+45 6110 2165