Kursus | Hvordan kan man anvende mentaliseringsbegrebet aktivt i samtaler med børn og forældre?
Når man arbejder professionelt med psykisk sårbare børn og unge samt deres forældre, kan det være et brugbart greb at arbejde bevidst ud fra mentaliseringsbegrebet.
På dette kursus vil vi dykke ned i perspektiver på samtaleredskaber gennem forståelse af mentaliseringsbegrebet. Kurset vil således bidrage til viden om samtaleteknikker baseret på mentaliseringsbegrebet. Der vil være en kort teoretisk introduktion til mentaliseringsbegrebet, hvorefter vi vil fokusere på mentaliserende samtaleteknikker, herunder hvad der sker i samtaler, hvor der er mentaliseringssvigt, og hvordan vi kan skabe rum for den udviklende samtale.
Indhold og udbytte
- Mentaliserende principper og redskaber.
- Teoretisk viden om den mentaliserende tilgang.
- Pædagogiske redskaber og øvelser til at udvikle mentaliseringsevnen hos børn og unge.
- Øvelser og værktøjer til den professionelles egen refleksion og praksis.
Vi inddrager cases og problemstillinger fra praksis og vil igennem refleksionsøvelser sigte mod, at kursisterne kan implementere den præsenterede teoretiske forståelse samt værktøjer og metoder i deres daglige praksis.
Målgruppe
Alle der arbejder med forældre i samarbejdsrelationer omkring børn og unges trivsel. F.eks. lærere og pædagoger i special- og almentilbud, sagsbehandlere, socialrådgivere, vejledere og kontaktpersoner.
Forplejning
Der vil blive serveret kaffe og te, samt en let forplejning.
Kurset varer 3 timer, og undervejs vil der være kaffe og te, samt en let forplejning. Eventuelle materialer udleveres på kurset.
Dato, tid og sted
København
onsdag d. 27. september 2023 kl. 9.00-12.00
Onsdag d. 28. februar 2024 kl. 9.00-12.00
Underviser
Louise Filholm Kjærgaard, psykolog og VISO-specialist
Pris
1395,- alt inkl.
Kontakt
Louise Filholm Kjærgaard, psykolog og VISO-specialist
lok@basen.dk
+45 7174 9344