Kursus | Diagnoseland
På dette kursus vil du få viden om autisme, ADHD, angst, OCD og diagnosesystemet ICD-10.
Dette kursus henvender sig til dig, der arbejder med børn og unge med psykiatriske diagnoser, enten i almenområdet, hvor der arbejdes med inklusion, eller i mere specialiserede tilbud eller med sagsbehandling i andet regi. Du vil med dette kursus få en grundlæggende forståelse af, hvad en psykiatrisk diagnose er, samt en udvidet forståelse af autisme, ADHD, angst og OCD, og deres særlige kendetegn og fremtrædelsesformer.
Som professionel er man ofte i en kompleks position, hvor man skal varetage en konkret opgave med et barn eller en børnegruppe med beskrevne diagnoser (undervisning, sagsforvaltning, behandling). Man skal ligeledes samarbejde tæt med børnenes forældre. Begge dele kræver en grundlæggende forståelse af det diagnostiske billede, der gør sig gældende for det enkelte barn, samtidig med at man har fokus på de individuelle særegenheder og eventuelt gruppedynamikker.
Indhold og udbytte
- En introduktion til diagnosesystemet ICD-10.
- En forklaring af komorbiditet og udfordringer herved.
- Forståelse af forskellen på en udviklingsforstyrrelse og en psykisk lidelse.
- Grundlæggende viden om de fire diagnoser – autisme, ADHD, angst og OCD’s fremtrædelsesformer og symptombilleder.
- Grundlæggende viden om, hvordan psykiske lidelser påvirker barnets eksekutive funktioner, og hvilken belastning det medfører.
- Konkrete værktøjer, der kan anvendes til arbejdet med at tilbyde barnet/den unge alternative handlemuligheder og mestringsstragtegier, så der kan kompenseres for de psykiske udfordringer og udviklingsforstyrrelser hos barnet/den unge, så de fx kan være i en skoleramme eller et andet ungefællesskab på trods af deres vanskeligheder.
Målgruppe
Alle der arbejder med børn og unge med psykiatriske diagnoser. F.eks. lærere og pædagoger i special- og almentilbud, sagsbehandlere, socialrådgivere, vejledere og kontaktpersoner.
Forplejning
Der vil blive serveret kaffe og te, samt en let forplejning.
Kurset varer 6 timer, og undervejs vil der være kaffe, te, snacks, frokost og en let forplejning. Eventuelle materialer udleveres på kurset.
Dato, tid og sted
København
Onsdag d. 13. september 2023 kl. 9.00-15.00
Mandag d. 11. marts 2024 kl. 9.00-15.00
Undervisere
Kasper Ewald, behandler/underviser og VISO-specialist
Marie Falck Hansen, psykolog og VISO-specialist
Pris
2395,- alt inkl.
Kontakt
Basen administration
info@basen.dk
+45 3929 6767