Heldagskursus | Teenagere på autismespektret og komorbiditet hos børn og unge med autisme

Køb pladser til dette kursus.

Pris:

2.295,00 kr.

Kurset afholdes:

København
Basen Kompetencecenter
Middelfartgade 9
2100 København Ø

Varighed: 6 timer

På dette kursus vil vi dele viden og erfaringer ift. arbejdet med unge mennesker på autismespektrummet, hvor der ofte bliver en større kompleksitet i de unges liv – her bl.a. ift. de unges egne forståelser af sig selv og af andre.

Vi oplever, at flere børn med autisme i de tidlige år kan ’gå under radaren’, men at de med tiden får sværere ved at navigere i det sociale felt eller i det voksende forventningspres fra samfundet, når de bliver ældre. Her træder der ofte komorbide problematikker til autismediagnosen, som f.eks. spiseforstyrrelser, angst eller social isolation.

Du vil få en grundlæggende viden om autisme med særligt fokus på, hvilke opmærksomheder man kan have på de særlige forudsætninger, sårbarheder og øgede risici for udbrændthed eller overbelastning der kan være, når mennesker med ASF går fra at være børn til at være teenagere. Derudover vil du få viden omkring nogle af de komorbide psykiatriske problematikker, der ofte ses hos unge med ASF med fokus på, hvordan de kan komme til syne sammen med en autismespektrumsforstyrrelse.

Indhold og udbytte

  • Indblik i de særlige forudsætninger unge med ASF har for livet som teenagere.
  • Nye perspektiver på hvordan vi i arbejdet med de unge med ASF kan forstå deres verden bedre, så vi kan tilbyde psykoedukation og relevante pædagogiske, psykologiske indsatser.
  • Du vil få konkrete metoder og værktøjer til samtaler og behandlingsarbejdet med de komorbide problemstillinger .
  • Du vil få øget din forståelse og kompetence ift. at kunne hjælpe de unge til at forstå sig selv bedre ud fra konkrete psykoedukative værktøjer og narrative samtaleteknikker.

Vi inddrager cases og problemstillinger fra praksis og vil igennem refleksionsøvelser sigte mod at kursisterne kan implementere den præsenterede teoretiske forståelse samt værktøjer og metoder i deres daglige praksis.

Målgruppe
Alle der arbejder med børn og unge med ASF og evt. andre psykiatriske diagnoser. F.eks. lærere og pædagoger i special- og almentilbud, sagsbehandlere, socialrådgivere, vejledere og kontaktpersoner.

Forplejning
Der vil blive serveret kaffe, te, snacks og frokost.

Kurset varer 6 timer, og undervejs vil der være kaffe, te, snacks og frokost. Eventuelle materialer udleveres på kurset.

Dato, tid og sted

København
Fredag d. 18. november 2022 kl. 9.00-15.00

Underviser
Nadia Kræmer Lützhøft, faglig chef og VISO-specialist
Marie Falck Hansen, psykolog og VISO-specialist

Pris
2295,- alt inkl.

Kontakt
Nadia Kræmer Lützhøft, faglig chef
nlu@basen.dk
+45 7174 0979