Kursus | PDA og nedsat kravkapacitet

Pris: 995,- kr. alt inkl.
Dato: Tirsdag d. 06.09.2022 kl. 14.00–16.00 // Torsdag d. 08.06.2023 kl 09.00-11.00

Siden 1980’erne hvor den engelske psykolog og professor Elizabeth Newson begyndte at forske i en særlig profil hos børn og unge på autismespektret, er PDA-profilen blevet mere velkendt og genkendelig for mange forældre, professionelle og unge selv. Dette oplæg giver dig viden om, hvad der ligger i en PDA-profil og lægger op til en overvejelse omkring, hvornår det er PDA frem for en nedsat kravkapacitet, som måske skyldes sensoriske udfordringer eller andre særlige forudsætninger hos børn og unge, der er belastet af en psykiatrisk diagnose.

På kurset vil vi tale om, hvordan vi som professionelle kan begå os med børn og unge, der har en nedsat kravkapacitet eller en reel PDA-profil. Vi vil lægge op til overvejelser omkring, hvordan vi, når vi som professionelle skal stille krav i fx. skolesammenhænge, kan tilpasse kravene til barnets behov og nærmeste udviklingszone både personligt, socialt og fagligt. Det er vigtigt, at vi som fagpersoner ved hvad en PDA profil kan indebære, så vi kan støtte børnene bedst muligt og derved sikre en positiv udvikling, skolegang og ungdomsliv.

Indhold og udbytte

 • Teorietisk viden omkring PDA profilen.
 • Værktøjer til at arbejde med krav, så vi kan tilpasse dem til barnets/den unges zone for nærmeste udvikling.
 • Viden om relationelle og samtalemæssige greb i tilgangen til børn og unge med nedsat kravkapacitet eller PDA.

Vi inddrager cases og problemstillinger fra praksis og vil igennem refleksionsøvelser sigte mod at kursisterne kan implementere den præsenterede teoretiske forståelse samt værktøjer og metoder i deres daglige praksis.

Målgruppe
Alle der arbejder med børn og unge og ønsker at blive klogere på PDA og andre grunde til nedsat kravkapacitet. F.eks. lærere og pædagoger i special- og almentilbud, sagsbehandlere, socialrådgivere, vejledere og kontaktpersoner.

Forplejning
Der vil blive serveret kaffe og te, samt en let forplejning.

Tid, pris og tilmelding

Pris: 995,- kr. alt inkl.

Kurset afholdes på følgende datoer 
Tirsdag d. 06.09.2022 kl. 14.00-16.00
Torsdag d. 08.06.2023 kl 9.00-11.00

Vælg den ønskede dato i tilmeldingsformularen nedenfor.

  Tilmeld mig Basens nyhedsmail

  Praktisk information

  Sted
  Basen Kompetencecenter
  Middelfartgade 9
  2100 København Ø

  Parkering/ankomst
  Der er betalt parkering på Middelfartgade samt i de omkringliggende gader. Kompetencecenteret ligger ca. 10 minutters gang fra Nordhavn St. hvor der ligeledes går busser (bus 14 og 23) som stopper 300 meter fra Kompetencecenteret, ved Strandboulevarden/Århusgade.

  Kontakt
  Har du praktiske spørgsmål omkring kurset, ankomst, fakturering eller lignende, så kontakt kommunikationsmedarbejder Marie-Louise Christophersen på 2062 0462 / msc@basen.dk.

  Underviser på kurset

  Nadia Kræmer Lützhøft

  Afdelingsleder på Basen. Specialiseret i pædagogisk psykologiske metoder og tiltag, som har god effekt for børn og unge med psykiatriske diagnoser og andre psykiske sårbarheder, bl.a. fra mange års erfaring i psykiatrien og indenfor det specialpædagogiske felt. Uddannet lærer med en kandidat i pædagogisk psykologi

  Modtag nyheder fra Basen Kompetencecenter

  Vores nyhedsbrev holder dig opdateret omkring hvad der rør sig på Basen, og du kan bl.a. læse om vores kommende kurser og uddannelser.

  Interesserer du dig således for det sociale, psykologiske og pædagogiske felt, så er Basens nyhedsbrev et godt sted at holde sig orienteret.