Kursus | Tankens kraft

I mit arbejde med psykisk sårbare børn og unge, har hvert forløb været meget forskelligt alt afhængigt af barnets diagnose, erfaringer, interesser, livssituation mm. Fælles for alle forløb er dog, at vi altid før eller siden har haft fokus på tanker i en eller anden forstand. Mange af de børn og unge jeg har mødt, har været plaget af negative tanker i en sådan grad, at det har været svært for barnet/den unge at opretholde en almindelig hverdag.   

På dette kursus vil du blive introduceret til, hvordan du som professionel hjælper barnet/den unge til at tage styring og ejerskab i eget liv, og bliver i stand til at træffe hensigtsmæssige beslutninger ud fra den livssituation de står i.

På kurset vil vi arbejde med forskellige værktøjer og øvelser, der kan hjælpe barnet til at genoprette troen på sig selv, viljen til at handle og motivationen til at udvikle sig.

Når vi arbejder med barnets tanker, vil vi også opleve en forandring i barnets følelser, som på sigt vil gøre det lettere og mere overskueligt for barnet at handle. Med andre ord, vejen til ændring kræver handling, og starter altså i tankerne.

Udbyttet af kurset vil bl.a. være

 • Overordnet viden om den metakognitive tilgang
 • Styrkede kompetencer ift. at strukturere et forløb eller en samtale om tanker med psykisk sårbare børn og unge
 • Forslag til konkrete forløb, hvor der arbejdes med omlægning af tankestrømme
 • Viden om det neurologiske perspektiv på en overbelastet ”kortisol-hjerne” med automatiske negative tankestrømme
 • Konkrete redskaber til at arbejde med bl.a. negative tanker
 • Øvelser til at ændre negative tankemønstre
 • Konkrete redskaber, til at ændre sine tankebaner, som kan bruges direkte i arbejdet med børn og unge

På baggrund af den metakognitive tilgang og med inspiration fra bl.a. psykologerne Pia Callesen og Carsten Juul, vil kurset gøre op med det såkaldte kognitive opmærksomhedssyndrom, også kaldet CAS (Cognitive Attentional Syndrome). CAS er kendetegnet ved en overdreven opmærksomhed på ens tanker, og når man f.eks. dvæler ved bekymringer og har en uhensigtsmæssig overvågning af ens indre liv, vil man automatisk fastholdes i de samme negative tankemønstre.

Ifølge den metakognitive teori kan man betragte sindet som en si, der kun holder fast i det, vi vælger at holde fast i. På kurset vil vi derfor træne hvordan vi kan anskue børn og unges udfordringer med nye briller, så vi bliver rustet til at guide dem i at bryde ud af de negative tankemønstre og i stedet lade hjernen flyve afsted og blive afledt.

Det er min erfaring, at psykisk sårbare børn og unge bruger meget tid på at bekymre sig. Det er min erfaring at vi opnår den bedste udvikling for barnet eller den unge, når de guides til at lade negative tanker ligge eller passere forbi, som var de en hvilken som helst anden tanke, i stedet for at tilbyde de ubehagelige tanker al vores energi. Det kræver træning og øvelse at kunne anskue udfordringer på denne måde, men I vil gå fra kurset med metoder og værktøjer fra den metakognitive terapi, som I kan implementere både i jeres tilgang og arbejde med psykisk sårbare børn og unge.

Målgruppe
Lærere og pædagoger i special- og almentilbud, sagsbehandlere, socialrådgivere, vejledere, kontaktpersoner og andre der arbejder med børn og unge med særlige udfordringer.

Forplejning
Der vil blive serveret kaffe og te, samt en let forplejning.

Tid, pris og tilmelding

Pris: 1280,- kr. alt inkl.

Kurset afholdes på følgende datoer 
Mandag d. 22. marts 2021 kl. 9.00 – 12.00

Vælg den ønskede dato i tilmeldingsformularen nedenfor.

  Tilmeld mig Basens nyhedsmail

  Praktisk information

  Dato
  Mandag d. 22. marts 2021 kl. 9.00 – 12.00

  Sted
  Basen Kompetencecenter
  Strandboulevarden 122, 3. sal
  2100 København Ø

  Parkering/ankomst
  Der er betalt parkering på Middelfartgade samt i de omkringliggende gader. Kompetencecenteret ligger ca. 10 minutters gang fra Nordhavn St. hvor der ligeledes går busser (bus 14 og 23) som stopper 300 meter fra Kompetencecenteret, ved Strandboulevarden/Århusgade.

  Kontakt
  Har du praktiske spørgsmål omkring kurset, ankomst, fakturering eller lignende, så kontakt kommunikationsmedarbejder Marie-Louise Scott på 2062 0462 / msc@basen.dk.

  Underviser på kurset

  Sanne Eckermann Koblauch

  Behandler/underviser og VISO-specialist på Basen.

  Modtag nyheder fra Basen Kompetencecenter

  Vores nyhedsbrev holder dig opdateret omkring hvad der rør sig på Basen, og du kan bl.a. læse om vores kommende kurser og uddannelser.

  Interesserer du dig således for det sociale, psykologiske og pædagogiske felt, så er Basens nyhedsbrev et godt sted at holde sig orienteret.