Kursus | Mentalisering i arbejdet med børn, unge og deres familier

Pris: 1295,- kr. alt inkl.
Dato: Onsdag d. 15. juni 2022 kl. 9.00-12.00

Kurset i mentalisering har til formål at introducere begrebet mentalisering i arbejdet med sårbare børn, unge og familier samt til refleksionen over egen praksis.

Kurset vil gennemgå og introducere de mest væsentlige begreber inden for teorien og i øvrigt tage afsæt i Basens praksis. Således vil kurset være praksisnært og have til formål at give konkrete redskaber og værktøjer, som deltagerne kan tage med sig videre og overføre til egen hverdag.

Mentalisering handler om at være opmærksom på egne og andres mentale tilstande; med andre ord er mentalisering evnen til at se sig selv udefra og andre indefra.

Indhold og udbytte

 • Introduktion til den mentaliserende tilgang og teorien bag begreberne
 • Pædagogiske redskaber og øvelser til at udvikle mentaliseringsevnen hos børn og unge
 • Øvelser og værktøjer til den professionelles egen refleksion og praksis

På dette kursus vil deltagerne få øvelser og redskaber til, hvordan man i det daglige kan udvikle mentaliseringsevnen hos sårbare børn, unge og deres familier. En god mentalisering støtter følelsesregulering og er med til at skabe grobund for stabile og meningsfulde relationer, idet man ved at mentalisere ser den andens perspektiv samtidig med, at man holder fast i sig selv.

Kurset vil ligeledes omhandle den professionelles egen mentalisering, da man arbejdet med sårbare børn og unge ofte møder en adfærd, som umiddelbart kan vække frustration. En mentaliserende tilgang og indstilling lægger op til at se bag om adfærden og regulere egne følelser og medfører da, at den professionelle forbliver åben, nysgerrig og tålmodig.

Målgruppe
Kurset henvender sig til alle, der arbejder med sårbare børn, unge og familier fx lærere, pædagoger, familiebehandlere og socialrådgivere og andre fagprofessionelle

Forplejning
Der vil blive serveret kaffe og te, samt en let forplejning.

Tid, pris og tilmelding

Pris: 1295,- kr. alt inkl.

Kurset afholdes på følgende datoer 
Onsdag d. 15. juni 2022 kl. 9.00-12.00

Vælg den ønskede dato i tilmeldingsformularen nedenfor.

  Tilmeld mig Basens nyhedsmail

  Praktisk information

  Sted
  Basen Kompetencecenter
  Middelfartgade 9
  2100 København Ø

  Parkering/ankomst
  Der er betalt parkering på Middelfartgade samt i de omkringliggende gader. Kompetencecenteret ligger ca. 10 minutters gang fra Nordhavn St. hvor der ligeledes går busser (bus 14 og 23) som stopper 300 meter fra Kompetencecenteret, ved Strandboulevarden/Århusgade.

  Kontakt
  Har du praktiske spørgsmål omkring kurset, ankomst, fakturering eller lignende, så kontakt kommunikationsmedarbejder Marie-Louise Christophersen på 2062 0462 / msc@basen.dk.

  Underviser på kurset

  Gitte Lai Højmose

  Autoriseret psykolog og afdelingsleder på Basen i København. Gitte yder også specialrådgivning og psykologiske udredninger i hele landet, på de mest specialiserede sager på børne-, social- og specialundervisningsområdet, som specialist for VISO.

  Tobias Eskebjerg

  Behandler/underviser og VISO-specialist. Tobias er behandler og underviser på Basen dagbehandling i København og yder ligeledes specialrådgivning og psykologiske udredninger i hele landet, på de mest specialiserede sager på børne-, social- og specialundervisningsområdet, som specialist for VISO.