Kursus | Behandlingsmål – hvordan og hvorfor?

– En introduktion til arbejdet med meningsfulde behandlingsmål.

Arbejdet med mål gennemsyrer i højere og højere grad både de offentlige og private organisationer, vores arbejde og de lovgivninger, vi arbejder under. Men hvorfor skal man arbejde med mål? Og hvordan gør man det på en måde, der giver mening for både medarbejdere, samarbejdspartnere og ikke mindst børnene og de unge?

Kurset vil give dig en introduktion til tankerne bag målstyring i arbejdet med børn og unge med særlige behov og en ide om hvorfor og hvordan mål er blevet en del af vores hverdag.

Kurset vil gå i dybden med, hvordan man sikrer en rød tråd helt fra formålsparagraffen til handleplanen og frem til de mål, vi sætter med og for vores elever i det pædagogiske behandlingsarbejde. Vi vil komme ind på en introduktion af, hvem de behandlingskrævende børn er, eksempler på gode behandlingsmål for de respektive målgrupper (bl.a. børn med autisme, angst, skolevægring, ADHD mm.) og hvordan processen ser ud, fra at man modtager beskrivelsen af barnet og handleplanen fra sagsbehandler, til man er godt i gang med at arbejde med og efter behandlingsmål.

Vi vil komme ind på, hvordan man arbejder med børnene om mål, hvornår i arbejdet med barnet man udarbejder dem, hvordan man indarbejder dem i det daglige behandlingsarbejde og hvordan man efterfølgende evaluerer målene.

Udbyttet af kurset vil bl.a. være

 • Viden om lovgivningens rolle i arbejdet med mål
 • Viden om teorien og tankerne bag arbejdet med mål
 • Viden om implementering af arbejdet med mål i en organisation – hvilke overvejelser, skal man gøre sig forinden?
 • Indblik i hvordan man får lavet konkrete mål med udgangspunkt i barnets zone for nærmeste udvikling, der stemmer overens med målene handleplanen fra sagsbehandler
 • Indblik i hvordan man evaluerer mål
 • Indblik i hvordan man samarbejder med barnet om mål og gør målene til en del af behandlingen i hverdagen
 • Indblik i hvordan man bygger en struktur og systematik op omkring målene
 • Konkrete eksempler på både overordnede mål og SMARTE-mål for børn med forskellige udfordringer

Målgruppe

Lærere og pædagoger i special- og almentilbud, sagsbehandlere, socialrådgivere, vejledere, kontaktpersoner og andre der arbejder med børn og unge med særlige udfordringer.

Forplejning

Der vil blive serveret kaffe og te, samt en let forplejning.

Tid, pris og tilmelding

Pris: 1280,- kr. alt inkl.

Kurset afholdes på følgende datoer 
Onsdag d. 19. august 2020 kl. 13.00 – 16.00

Vælg den ønskede dato i tilmeldingsformularen nedenfor.

  Tilmeld mig Basens nyhedsmail

  Praktisk information

  Dato
  Onsdag d. 19. august 2020 kl. 13.00 – 16.00

  Sted
  Basen Kompetencecenter
  Strandboulevarden 122, 3. sal
  2100 København Ø

  Parkering/ankomst
  Der er betalt parkering på Middelfartgade samt i de omkringliggende gader. Kompetencecenteret ligger ca. 10 minutters gang fra Nordhavn St. hvor der ligeledes går busser (bus 14 og 23) som stopper 300 meter fra Kompetencecenteret, ved Strandboulevarden/Århusgade.

  Kontakt
  Har du praktiske spørgsmål omkring kurset, ankomst, fakturering eller lignende, så kontakt kommunikationsmedarbejder Marie-Louise Scott på 2062 0462 / msc@basen.dk.

  Underviser på kurset

  Josephine Wurtz

  Josephine er psykolog på Basen og har tidligere arbejdet i PPR, hvor hun både har haft udrednings-, behandlings- og formidlingsopgaver. Josephine stiftede bekendtskab med SMART-mål i behandlingen af børn med symptomer på angst, depression og adfærdsvanskeligheder, i forbindelse med hendes deltagelse i forskningsprojektet Mind My Mind. Disse mål er hun uddannet og superviseret i at udarbejde af specialisterne bag behandlingsmanualen samt af specialpsykolog fra psykiatrien.

  Modtag nyheder fra Basen Kompetencecenter

  Vores nyhedsbrev holder dig opdateret omkring hvad der rør sig på Basen, og du kan bl.a. læse om vores kommende kurser og uddannelser.

  Interesserer du dig således for det sociale, psykologiske og pædagogiske felt, så er Basens nyhedsbrev et godt sted at holde sig orienteret.