Kursus | Børn og unge med autisme og OCD

Oplever du at mangle viden om børn og unge, med OCD og autisme? Har du brug for handlemuligheder og værktøjer i forhold til denne målgruppe? Og har du brug for at få andre øjne på dine udfordringer?

På Basen har vi oplevet en stigning i antallet af børn og unge inden for autismespektret, som også har OCD. Dette medfører et øget behov for at kvalificere behandlingsarbejdet, og for at skabe viden om pædagogiske tilgange til målgruppen.

Kurset vil give dig nogle overordnede strategier for, hvordan du kan arbejde med børn og unge som har OCD i kombination med autisme, og hvordan man kan tilgå behandlingen af OCD. Du vil lære at arbejde med følelsesregulering og du vil lære hvordan man kan inddrage kroppen og barnets/den unges adfærd, i behandlingen. Du vil få konkrete metoder til at arbejde med stressreduktion samt flere konkrete pædagogiske værktøjer, som kan overføres til din egen praksis.

Udbyttet af kurset vil bl.a. være

  • Viden om hvad OCD er, og hvordan diagnosen virker ind på børn og unge, som også har ASF.
  • Viden om særlige faktorer ved OCD som ledsagediagnose til autisme.
  • Indblik i forskellige typer af OCD-overbevisninger og handlemønstre.
  • Metoder og værktøjer til inddragelse af familien i barnets/den unges arbejde med at slippe nogle af de fastholdelsesmekanismer, de præges af.
  • Overordnede strategier for behandling af OCD.
  • Konkrete pædagogiske og behandlingsmæssige værktøjer til det daglige arbejde med målgruppen.
  • Øvelser og refleksioner over bl.a. hvordan de præsenterede værktøjer og metoder kan implementeres i din daglige praksis.

Målgruppe
Lærere og pædagoger i special- og almentilbud, sagsbehandlere, socialrådgivere, vejledere, kontaktpersoner og andre der arbejder med børn og unge med særlige udfordringer.

Forplejning
Der vil blive serveret kaffe og te, samt en let forplejning.

Tid, pris og tilmelding

Pris: 970,- kr. alt inkl.

Kurset afholdes på følgende datoer 
Onsdag d. 18. marts 2020 kl. 13.00 – 16.00

Vælg den ønskede dato i tilmeldingsformularen nedenfor.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Praktisk information

Sted
Basen Kompetencecenter
Strandboulevarden 122, 3. sal
2100 København Ø

Parkering/ankomst
Der er betalt parkering på Middelfartgade samt i de omkringliggende gader. Kompetencecenteret ligger ca. 10 minutters gang fra Nordhavn St. hvor der ligeledes går busser (bus 14 og 23) som stopper 300 meter fra Kompetencecenteret, ved Strandboulevarden/Århusgade.

Kontakt
Har du praktiske spørgsmål omkring kurset, ankomst, fakturering eller lignende, så kontakt kommunikationsmedarbejder Marie-Louise Scott på 2062 0462 / msc@basen.dk.

Undervisere på kurset

Nadia Kræmer Lützhøft

Afdelingsleder på Basen. Specialiseret i pædagogisk psykologiske metoder og tiltag, som har god effekt for børn og unge med psykiatriske diagnoser og andre psykiske sårbarheder, bl.a. fra mange års erfaring i psykiatrien og indenfor det specialpædagogiske felt. Uddannet lærer med en kandidat i pædagogisk psykologi

Luise Juel

Behandler og vejleder på Basen. Specialiseret i pædagogiske metoder og tilgange, som har god effekt for børn og unge med udviklingsforstyrrelser og andre psykiske vanskeligheder. Uddannet lærer med efteruddannelser indenfor det behandlingsmæssige område, og mere end 24 års viden og erfaring indenfor arbejdet med børn og unge med diagnoser, særlig indenfor autismespektret.