Webinar | Autisme – Erfaringer fra en hverdagspraksis

For hensigtsmæssigt at kunne møde børn og unge med autismespektrumforstyrrelser, er det vigtigt, at man som professionel har en forståelse af hvori vanskelighederne ligger.

Der findes mange pædagogiske greb, som er udviklet specifikt til denne målgruppe. For at værktøjerne får den ønskede effekt, er det dog afgørende, at man som professionel har en bagvedliggende forståelse af, hvorfor disse pædagogiske værktøjer er virksomme.

Autisme som diagnose, har et bredt symptombillede, og børn og unge med vanskeligheder indenfor dette spektrum kan reagere meget forskelligt, og derfor kalde på meget forskellige tilgange.

Dette webinar vil give dig en indføring i autismediagnosen og treenigheden af vanskeligheder, som børn og unge med autisme kan være udfordrede indenfor. Derudover vil du blive præsenteret for konkrete værktøjer, som du kan anvende i arbejdet med at kompensere for disse udfordringer, samt værktøjer til at arbejde med at selvstændiggøre barnet/den unge ift. disse kompensatoriske strategier. Oplægget vil indeholde konkrete eksempler fra vores hverdag her på Basen, med det formål at gøre det så praksisnært som muligt.

Målgruppe
Lærere og pædagoger i special- og almentilbud, sagsbehandlere, socialrådgivere, vejledere, kontaktpersoner og andre der arbejder med børn og unge med særlige udfordringer.

Deltagelse
Kurserne afholdes via portalen Zoom, og du vil på kursusdagen få tilsendt et link til deltagelse i kurset, på baggrund af forudgående tilmelding.

Tid, pris og tilmelding

Pris: 370,- kr. alt inkl.

Dato 
Mandag d. 14. december 2020 kl. 9.00-10.30

Tilmeld webinar:

  Tilmeld mig Basens nyhedsmail

  Praktisk information

  Dato 
  Mandag d. 14. december kl. 9.00-10.30.

  Deltagelse
  Kurset afholdes via portalen Zoom, og du vil på kursusdagen få tilsendt et link til deltagelse i kurset, på baggrund af forudgående tilmelding og betaling.

  Kontakt
  Har du praktiske spørgsmål omkring kurset, tilmelding, betaling eller lignende, så kontakt kommunikationsmedarbejder Marie-Louise Christophersen på 2062 0462 / msc@basen.dk

  Underviser på kurset

  Marie Falck Hansen

  Autoriseret psykolog og VISO-specialist på Basen. Specialiseret i udredning og behandling af særligt sårbare børn og unge samt undervisning og supervision af forskellige faggrupper. Marie har særlig erfaring med børn og unge med autisme, inklusion i normalområdet, terapeutiske forløb med unge med komorbide lidelser og med implementering af praksisorienterede metoder og tilgange.

  Modtag nyheder fra Basen Kompetencecenter

  Vores nyhedsbrev holder dig opdateret omkring hvad der rør sig på Basen, og du kan bl.a. læse om vores kommende kurser og uddannelser.

  Interesserer du dig således for det sociale, psykologiske og pædagogiske felt, så er Basens nyhedsbrev et godt sted at holde sig orienteret.